نکات طلائی جوشکاری روی ماشین

نکات طلائی جوشکاری روی ماشین

بدنه خودروها همیشه سالم و یک‌دست نمی‌مانند. آن‌ها عمر مشخصی دارند و گاهی به جوشکاری روی ماشین نیاز جدی پیدا می‌شود. به هر دلیلی مثل از بین رفتن عمر مفید، تصادف، ضربه خوردن و… آسیب‌هایی به شاسی اتومبیل می‌رسد و گاهی قطعات آن از یکدیگر جدا می‌شوند، در این صورت برای رفع این مشکلات باید از جوشکاری کمک گرفت. ما به عنوان نماینده رسمی ایساب این مطلب را برایتان اماده کردیم.

جوشکاری روی ماشین

منظور از این مفهوم بررسی بدنه خودرو، کنترل اتصالات مربوط به قطعات فلزی چه در فضای داخلی و چه فضای خارجی آن است که با اعمال جوشکاری بتوان مشکلات به‌وجودآمده در آن‌ها را رفع کرد. این کار چندان ساده نیست و اجرای درست و مناسب آن به تجربه و مهارت کافی نیاز دارد. تشخیص تکنیک لازم و انجام ظریف آن روی ماشین از اهمیت بالایی برخوردار است و صاحبان خودروها نسبت به اجرای ظریف و دقیق آن‌ها حساسیت زیادی نشان می‌دهند.

معرفی فرایندهای جوشکاری روی ماشین

اعمال جوشکاری روی بدنه خودرو به کمک فرایندهای متفاوتی صورت می‌گیرد که دو شیوه رایج آن‌ها را «جوشکاری لیزر» و «جوشکاری MIG» تشکیل می‌دهد که اجرای درست هرکدام از آن‌ها به تجربه کافی و برخورداری از مهارت نیاز دارد. علت رواج و استفاده بیشتر این دو فرایند به جنس قطعات خودرو ربط دارد. به‌طور معمول از آلومینیوم به‌عنوان ماده‌ای موثر و مناسب در صنعت خودروسازی استفاده زیادی می‌شود و ردپای آن در تمام وسایل نقلیه و مدل‌های مختلف آن‌ها به چشم می‌خورد. دو روش فوق هم مناسب‌ترین فرایندهای جوشکاری روی آلومینیوم هستند.

در ادامه نام روش‌هایی از جوشکاری را معرفی می‌کنیم که در کار بر روی خودروها اجرا می‌شوند:

  •  قوس فلزی گازی GMAW / MIG
  •  جوشکاری گاز بی‌اثر تنگستن GTAW
  •  جوشکاری قوس فلزی محافظ SMAW
  • جوشکاری قوس‌دار با جریان FCAW
  •  جوشکاری لیزری

نکات جوشکاری روی ماشین

برای اعمال فرایندهای مربوط به جوشکاری روی خودرو به رعایت نکاتی باید توجه کرد که به‌ویژه برای افراد تازه‌کار بسیار مهم قلمداد می‌شوند. برخی از این موارد و توصیه‌ها به شرح ذیل هستند:

لازم است بدانید: مهم‌ترین نکات ایمنی جوشکاری

اول امنیت

فرقی نمی‌کند موضوع کار شما جوشکاری برروی چیست، پیش از هر چیز باید امنیت و رعایت نکات ایمنی را در اولیت قرار دهید. همواره این موضوع اولین و مهم‌ترین اصل در این کار حساس شمرده می‌شود؛ زیرا هم جریان الکتریسیته در آن به کار می‌رود و هم به‌سبب تولید نور UV خطرات قابل توجهی برای چشم و بینایی دارد؛ بنابراین پیش از شروع کار ابتدا وسایل ایمنی مورد نیاز و تجهیزات کامل مربوط به آن‌ها را فراهم کنید و خود را ملزم به استفاده از آن‌ها بدانید.

لوازمی مثل عینک ایمنی، لباس جوش چرمی، دستکش‌های مخصوص جوشکاری، ماسک ویژه این کار، شلوارها و کفش‌هایی که با ساق‌های بلند چرمی برای این کار مناسب هستند و… .

نکات جوشکاری

کدام روش و فرایند جوشکاری روی ماشین را انتخاب کنم

طبیعی است که پیش از این‌که دست به کار شوید، نیازهای اولیه را کنترل کرده و بررسی‌های لازم را انجام داده‌اید. تشخیص این‌که از چه روشی باید استفاده کنید در انجام درست و دقیق آن راهگشا خواهد بود. برای تشخیص درست هم باید به عوامل مختلفی توجه کنید که یکی از آن‌ها در نظر گرفتن جنس، نوع و ضخامت مواد یا قطعات است.

در دسترس قرار دادن تجهیزات

سومین نکته که لازم است قبل از آغاز جوشکاری روی ماشین مد نظر قرار دهید، آماده کردن لوازم و مواد و مهیا کردن فضا و شرایط است؛ برای مثال باید سطوح مورد نظر را از هرگونه آلودگی یا وجود روغن پاک کنید تا در محل اتصال مشکلی وجود نیاید و مواد اضافی در آن قرار نگیرند. همچنین باید مطمئن شوید که قطعات نسبت به هم در وضعیت درستی قرار گرفته باشند.

شرایط را به‌گونه‌ای آماده کنید که قطعات و سطوح در حین انجام کار دچار حرکت و لغزش نشوند. همه ابزاری را آماده کنید که باید در نزدیک‌تان قرار داشته باشند تا در حین کار از جای خود بلند نشوید.

راهنمایی خواستن

اگر به‌تازگی وارد کار جوشکاری شده‌اید و برای شروع کار نگرانی، ابهام یا سوالاتی دارید، خجالت را کنار بگذارید و دغدغه‌ خود را با راهنما، استاد یا فرد مسئول در میان بگذارید و برای اطمینان خاطر از درستی کارتان از آن‌ها کمک و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

نکات طلایی در حین جوشکاری روی ماشین

بعد از رعایت مقدمات، وقت آن می‌رسد که کارتان را آغاز کنید. قطعا با آمادگی و مهارت کافی قصد انجام این کار را دارید، بااین‌حال رعایت توصیه‌های زیر را جدی بگیرید و به آن‌ها توجه کافی نشان دهید.

شاید برایتان جالب باشد: روش های جدید جوشکاری و جوشکاری مدرن

بهترین انبر اتصال ممکن را به کار ببرید

از مهم‌ترین ابزار مورد استفاده در حین فرایندهای جوشکاری، انبر اتصال است که برای برقراری ارتباط با زمین و عبور امن و انتقال جریان الکتریسیته به آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. مناسب‌ترین فلز برای این انتقال مس خواهد بود که رسانایی بسیار بالایی دارد؛ بنابراین از گیره‌های مسی کمک بگیرد و توصیه می‌شود که نوع فنردار آن‌ها را به کار ببرید تا نتیجه بهتری به دست آورید.

حواس‌تان کاملا به فاصله نوک جوش باشد

اگر قرار باشد با نگاه سطحی و براساس ظاهر، کارتان مورد ارزیابی قرار بگیرید؛ قطعا اولین معیار، مهم‌ترین مهارت خواهد بود و آن چگونگی حفظ فاصله نقطه یا نوک جوش است که از آن به‌عنوان نقطه یا نوک تماس هم یاد می‌کنند. تعیین مقدار این فاصله و حفظ آن در تمام مدت انجام فرایند اهیمت بسیار زیادی در ایجاد کیفیت بالا دارد و درجه اتصال را مشخص می‌کند.

کمتر شدن این فاصله در جوشکاری روی ماشین به چسبندگی زیاد و ذوب شدن بیش از اندازه فلز و قوس الکتریکی منجر می‌شود که محل جوش را انباشته خواهد کرد و ظاهر نامناسبی به آن می‌بخشد که در خودرو به‌راحتی قابل اغماض نیست. ایجاد فاصله بیش از اندازه نیز به پراکنده شدن فلز می‌انجامد.

جوشکاری ماشین

جوش سربالا بزنید!

منظور از این موضوع آن است که جوش را از سمت پایین به طرف بالا ایجاد کنید که اصطلاحا گفته می‌شود سربالا جوش بزنید. یک معیار کلی برای انجام این امر جوش دادن روی هر سطح یا قطعه‌ای است که ضخامت آن بیشتر از ¼ اینچ باشد. توصیه بعدی در این مرحله فشار دادن جوش برای دست‌یابی به نفوذ بالاتر و بهتر است.

تمیز کردن وسایل مهم را از یاد نبرید

یادتان باشد حرفه شما جوشکاری است، لوازمی که استفاده می‌کنید باید دوام و عمر بالایی داشته باشند تا در مخارج و مواد مصرفی‌تان صرفه‌جویی لازم صورت بگیرد؛ بنابراین به‌عنوان یک نکته همیشگی به تمیز کردن هرازگاهی وسایلی مثل آستر تفنگ و رول‌های درایو اقدام کنید؛ زیرا احتمال مسدود شدن آن‌ها وجود دارد و برروی تمیزی و کیفیت نقطه جوش اثر نامطلوب می‌گذارد، شاید به تعویض نوک تماس نیاز داشته باشید.

برای این کار می‌توانید از پاک‌کننده نوک مشعل کمک بگیرید. نازل تفنگ هم به‌سبب پاشش نیاز به تمیز شدن دارد. برخی از وسایل نو و جدید را می‌توان در کنار خود و داخل جعبه ابزار نگه داشت و درزمان نیاز آن‌ها را مورد استفاده قرار داد.

تعویض آستر تفنگ

برای تمیز و تعویض کردن آستر تفنگ ابتدا دستگاه را خاموش و سپس گیره فنری روی غلطتک‌ها را باز کنید. حالا سرب تفنگ را روی زمین بگذارید و نوک تماس را از تفنگ بردارید. در این مرحله باید سیم را با انگشتان‌تان فشار دهید تا به گشودگی آن کمک کنید. اگر بدون نیاز به فشار تغذیه شود، امکان ادامه استفاده از آن وجود دارد وگرنه باید آن را تعویض کرد.

تغذیه سیم را انجام دهید

در ادامه نکاتی که باید درزمینه جوشکاری روی ماشین موردتوجه قرار دهید، نوبت به توپی فیدر سیم می‌رسد که باید کشش آن را نگه دارید. میزان فشار برای نگه داشتن رول درایو باید به‌اندازه‌ای باشد که بتوانید آن را سفت نگه دارید تا تغذیه آن برایتان ممکن باشد و بتوانید مقدار اضافی آن را هم تغذیه کنید. در این قسمت باید مراقب باشید تا بیش از اندازه سفت نشود.

کابل برقی با قطر بزرگ در نظر بگیرید

درصورت نیاز به استفاده از سیم‌کشی در فرایند جوشکاری حتما از کابل‌هایی کمک بگیرید که قطر بزرگ‌تری دارند. همچنین کوتاه‌ترین سیم ممکن را به کار ببرید.

جمع‌بندی

جوشکاری روی ماشین مانند دیگر امور جوشکاری به ظرافت و دقت بالایی نیاز دارد. خطراتی که در دیگر زمینه‌های این کار وجود دارد، در حین کار روی خودرو هم تهدیدکننده هستند؛ بنابراین باید به توصیه‌هایی توجه کنید که برای انجام کار کیفی و موثر این فرایند هم پیش از آغاز کار و هم بعد از آن و در حین کار لازم‌الاجرا هستند و ازجمله مهم‌ترین آن‌ها نکات ایمنی است. نماینده رسمی ایساب در ایران امیدوار است این مطالب برایتان جالب بوده باشد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!