جوشکاری co2 چیست؟

جوشکاری CO2 چیست؟

همانطور که از نام جوشکاری co2 پیداست در این فرایند جوشکاری از گاز دی اکسید کربن به عنوان گاز محافظ بهره‌ گیری می‌ شود. بهره‌ گیری از گازهای محافظ تاثیرات بسیار زیادی در پایداری قوس و پروفیل‌ های نفوذ جوش دارند. گازهای محافظی که در فرآیند جوشکاری استفاده می‌ شوند، عبارتند از گاز اکسیژن، هلیوم، آرگون و دی اکسید کربن. در این میان گاز دی اکسید کربن جز محبوب‌ ترین گازها به شمار می‌ رود.

گاز co2 علاوه بر صرفه اقتصادی موجب کمک به حفظ خواص مکانیکی فلزات می‌ شود. از دی اکسید کربن به منظور اتصال فولاد های کربنی استفاده می‌ گردد و موجب افزایش دوام و مقاومت فلزات در برابر شکستگی و ترک خوردگی خواهد شد. موارد استفاده از جوشکاری co2 بسیار زیاد می باشد و امروزه استفاده از این روش جوش در صنایع گوناگون به امری رایج مبدل شده است. از این روش در صنعت خودروسازی، کشتی‌ سازی و برای اتصال قطعات فولادی بهره‌ گیری می‌ شود.

مزایای جوشکاری co2

رویان جوش در ادامه این مطلب به بررسی مزایا و معایب این روش جوشکاری میپردازد:

  •  نفوذ بالا

مهمترین مزیت استفاده از جوشکاری co2 آن است که دی اکسید کربن می‌ تواند منجر به نفوذ بهتر انواع اتصالات شود. گاز دی اکسید کربن در افزایش ولتاژ قوس الکتریکی تاثیر بسزایی دارد.

  •  سرعت بیشتر

گاز دی اکسید کربن سرعت فرایند جوشکاری را به صورت قابل توجهی افزایش می‌ دهد. سرعت بیشتر در این روش جوش محبوبیت آن را افزایش داده و سبب استفاده گسترده از این روش در صنایع مختلف شده است. این شیوه جوشکاری راندمان را افزایش می‌ دهد و جوش‌ هایی با کیفیت ظرف مدت زمان کوتاه تولید می‌ شوند.

  •  هزینه پایین

جوشکاری co2 از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. زمانی که از این گاز محافظ استفاده می‌ شود، میزان اکسایش فلزات کاهش پیدا می‌ کند. گاز کربن دی اکسید سنگین بوده و موجب عملکرد بهتر آن می‌ شود. البته کیفیت جوش این گاز نسبت به گازهای آرگون و هلیوم کمتر است.

مزایا جوشکاری CO2

  •  مقاومت در برابر زنگ زدگی

جوشکاری co2 در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاومت بالایی دارد و موجب استحکام کششی جوش می‌ شود.

بیشتر بخوانید: جوشکاری گازی چیست؟

  •  انعطاف و تطبیق پذیری بالا

جوشکاری co2 مزایای فوق العاده‌ ای برای جوشکاران مبتدی و حرفه‌ ای دارد. با استفاده از این روش جوشکاران می‌ توانند انواع فلزات فولادی، آلومینیومی و استیل را به یکدیگر متصل نمایند. امکان استفاده از این روش جوشکاری در پروژه‌ های مختلف صنعتی و غیر صنعتی وجود دارد.

  •  سرباره اندک

تولید سرباره اندک در این فرایند جوشکاری میزان محبوبیت آن را به صورت قابل توجهی افزایش داده است. استفاده از این روش، زمان عملیات جوشکاری را کاهش می دهد. زیرا سرباره‌ ای تولید نمی‌ شود و زمان کمتری برای تمیزکاری پس از جوشکاری صرف خواهد شد.

  • یادگیری آسان

جوشکاری co2 یکی از آسان‌ ترین شیوه‌ های جوشکاری محسوب می‌ شود که افراد مبتدی قادر به یادگیری آسان آن هستند. به عنوان مثال جوشکاری آرگون برای افراد مبتدی چالش برانگیز می‌ باشد. در حالی که اگر افراد مبتدی تکرار و تمرین کنند می‌ توانند در کوتاه‌ ترین زمان این شیوه جوشکاری را بیاموزند.

معایب

تجهیزات و لوازم جوشکاری co2 به دلیل برخورداری از وزن زیاد قابلیت حمل و نقل ندارند. برای خرید و راه‌ اندازی این دستگاه جوش هزینه نسبتاً زیادی نیاز است. البته هزینه اولیه آن ارزش سرمایه‌ گذاری را دارد.

یکی از معایب جوشکاری co2 آن است که برای استفاده در موقعیت‌ های مختلف مناسب نیست زیرا حرارت زیادی را ایجاد می‌ کند. همچنین امکان استفاده از این دستگاه در فضاهای باز وجود ندارد و بهتر است از این روش جوشکاری در فضاهای ثابت و سرپوشیده استفاده شود.

از دیگر معایب جوشکاری co2 می‌ توان به افزایش احتمال سوختگی اشاره نمود. زمانی که ضخامت قطعه بسیار کم باشد، خطر سوختگی افزایش می‌ یابد. افراد تازه کار باید دقت بسیار بالایی داشته باشند تا در هنگام استفاده، فلزات دچار سوختگی نشوند.

معایب جوشکاری CO2

عوارض جوشکاری CO2

جوشکاری کربن دی اکسید علاوه بر آن که از مزیت‌ ها و کاربرد زیادی در صنایع برخوردار می‌ باشد، عوارضی نیز دارد. در صورت عدم رعایت نکات ایمنی مضرات زیادی را برای سلامت جوشکار به وجود می آورد. زمانی که فلزات داغ می‌ شوند، طیف وسیعی از گازها را ایجاد می‌ نمایند که برخی از این گاز ها خطرناکند. در هنگام استفاده از این روش جوشکاری باید به نکات مهمی توجه نمود. یکی از نکاتی که به حفظ سلامت بدن کمک می‌ کند، استفاده از ماسک‌ های مخصوص بوده که موجب پیشگیری از ورود گاز به بدن می‌ شود.

از عوارض جوشکاری co2 می‌ توان به ایجاد آسیب به پوست و چشم اشاره نمود. یکی از عوارض‌ های این روش جوشکاری سوختگی پوست می‌ باشد. سوختگی سطحی تنها با قرمزی و تورم پوست همراه است. به طور کلی سوختگی زمانی اتفاق می‌ افتد که اپراتور از دستکش‌ های مخصوص استفاده نکند. عینک‌ های محافظی وجود دارند که از آسیب به شبکیه چشم پیشگیری می‌ کنند. یکی از پرتوهای آسیب‌ زا به چشم، پرتو ماورای بنفش است که موجب بیماری آب مروارید می‌ شود.

جالب است بدانید: جوشکاری لیزری چیست و چگونه انجام می‌شود؟

کاربرد جوشکاری CO2

  • صنعت خودروسازی: جوشکاری co2 از جمله پرکاربردترین روش‌ های جوشکاری به شمار می‌ رود. این شیوه جوشکاری به دلیل برخورداری از استحکام بالا در صنایعی مانند صنعت خودروسازی بسیار پرکاربرد است. معمولاً در این صنعت برای ساخت و مونتاژ قطعات از جوشکاری co2 استفاده می‌ نمایند. ساخت بدنه خودرو با استفاده از جوش co2 سبب استحکام بالای آن می‌ شود. معمولاً از فولادهای کربن برای ساخت بدنه خودرو استفاده می‌ کنند که جوش پذیری بالایی دارند.
  • صنعت نفت و گاز: برای ایجاد یک اتصال محکم در لوله‌ های فولادی می‌ توان از دستگاه جوش co2 استفاده نمود. با استفاده از این روش جوشکاری در صنعت نفت و گاز می‌ توان لوله‌ های فولادی را در برابر رطوبت و فشارهای شدید مقاوم کرد.
  • صنعت کشتیرانی: برای ساخت کشتی معمولاً از قطعات فلزی با سایزهای بسیار بزرگی استفاده می‌ شود. مناسب‌ ترین روش جوشکاری برای اتصال این قطعات، روش جوشکاری co2 است که از سرعت بالایی برخوردار بوده و می‌ توان ظرف مدت زمان کوتاهی این قطعات را به یکدیگر متصل نمود. قطعاتی که با استفاده از این روش به یکدیگر متصل می‌ شوند، در برابر فشار آب و همچنین رطوبت موجود در محیط مقاوم هستند.
  • برای تهیه الکترود بهلر و سایر محصولات میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!